Ikea, ga dit boek verkopen!

Marjo 08 augustus 2024
Mocht je enorm behoefte hebben aan een briljante en hilarische feelgood, denk dan aan De win-win situatie van Jade Vening.

De win-win situatie gaat over Effie. Zij werkt als stylist bij Ikea, maar droomt over een eigen bedrijf als interieuradviseur. Als haar vriend haar plotseling dumpt voor een ander, gaat Effie wanhopig op zoek naar woonruimte in Utrecht.
Aan de andere kant van de stad heeft Charlie een opknapper gekocht. Helaas heeft hij 2 linkerhanden, een steeds kleiner wordend budget en helemaal geen doe-het-zelfervaring.
De paden van Effie en Charlie kruisen elkaar op een feestje en daar ontstaat een erg creatief plan. Effie trekt bij Charlie in, in ruil voor haar hulp bij de grote verbouwing.
Het blijkt wel dat het renoveren van een huis een fluitje van een cent is, vergeleken met het herstellen van een gebroken hart..

Een boek dat zich afspeelt in Utrecht (hier om de hoek), een hilarische auteur en Ikea. Jup, count me in! Ik heb echt genoten van dit boek. Effie geeft mij het zelfvertrouwen dat ik zelf een huis zou kunnen verbouwen (kan ik niet) en dat zorgt er voor dat ik wilde plannen krijg voor ons hopelijk toekomstige vakantiehuisje (echt, iemand hou me tegen!).
De vriendschappen in dit boek zijn chefs kiss. De blunders, de chemie tussen Effie en Charlie, de herkenbaarheid van details en (had ik al gezegd) Ikea, zorgen er voor dat dit een boek is dat ik zo ongeveer geïnhaleerd heb.
Jade, als dit je debut is.. Wat zegt dat dan wel niet over jouw toekomstige boeken?? WAUW.
You guessed it: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

De win-win situatie is als ebook te lezen, onder andere via Kobo plus!

Meer recensies van Marjo