De Heksencode

05 november 2020
Het verhaal van De Heksencode gaat over Nola. Nola is een heks uit Salem Common waar ze met haar vader en moeder woont. Ze leven in het jaar 2320 waar veel gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technologische snufjes. Profeet Roderick heeft elf geboden van het Spero opgericht, en het ziet er naar uit dat Nola voor de rest van haar leven moet opletten wat ze doet en waar ze zich bevindt. De kans om gepakt te worden is erg groot. Geen een heks is meer veilig.
Ik vond het een erg leuk en spannend boek die ik in 4 uur had uitgelezen. Mijn beste vriendin had dit novelle aan mij aangeraden.
Wel vond ik dat er erg veel gebeurde in het verhaal, waarvan ik liever had gezien dat het wat uitgebreider verteld werd. Het leek soms wat gehaast verteld, en het heeft naar mijn mening een open einde.
Maar desondanks dat er veel gebeurde zorgde het er wel voor dat je wilde blijven lezen omdat het zo spannend was. Nola's personage verteld heel veel hoe zij als persoon is en hoe zij behandeld wil worden. De schrijfstijl die Anouska gebruikt vind ik persoonlijk erg fijn lezen. Voor haar eerste novelle heeft ze het erg goed gedaan!
Verder vond ik het heel bijzonder om te lezen hoeveel technologische snufjes er werden benoemd in het boek.
Ik raad dit boek zeker aan, en daarom geef ik dit novelle 4 van de 5 sterren!
Ik raad dit boek zeker aan, en daarom geef ik dit novelle 4 van de 5 sterren!