Goed geschreven spannende roadtrip

mark vermeer mark vermeer
28 mrt 2025

Ik ontving een recensie-exemplaar van dit boek van de uitgeverij.

Dit boek gaat over 2 koppels van een jaar of 20 die naar Boedapest liften, allereerst wordt de reis beschreven van de vrienden Yassine en Jules die allerlei problemen en geheimen hebben. Hiernaast gaat het om het duo Stef en Do, tussen wie tijdens het liften flink wat (seksuele) chemie is.

Bij het lezen was ik in eerste instantie wat sceptisch, omdat het wat puberaal is geschreven, vol soms flauwe woordgrapjes zit en er veel Vlaamse termen worden gebruikt die ik niet altijd kende. Tijdens het lezen werd ik echter steeds enthousiaster, omdat het zeer pakkend is geschreven waardoor ik graag wilde weten hoe het afliep en ik de laatste 150 pagina's in 1 ruk heb uitgelezen. Ondanks dat het dus niet in lijn is met wat ik normaal lees, heb ik me hierbij zeer vermaakt.

Uiteraard komen de verhaallijnen op het einde samen. Dit gebeurde op een zeer slimme wijze die ik helemaal niet zag aankomen en waarbij de auteur mij flink voor de gek heeft gehouden. Zowel hiervoor als voor de prettige schrijfwijze en de opgebouwde spanning geef ik mijn complimenten aan de auteur!

Kleine minpuntjes is dat ik de hoeveelheid grapjes wat te veel vond en sommige grappen waren wel erg flauw. Daarnaast heb ik flink wat Vlaamse termen moeten opzoeken, wellicht is het aan te bevelen om bij een tweede druk voor Nederland wat noten toe te voegen met de "vertaling" van de Vlaamse (en Franse) termen.

Los daarvan kan ik dit boek aan iedereen aanraden, ik denk dat heel veel mensen hier veel plezier aan zullen beleven!

Meer recensies van mark vermeer