Familie-verwikkelingen

Marleen Schmitz 29 augustus 2024 Auteur

Tijdens het bal masqué in het eerste hoofdstuk leren we meteen de belangrijkste personages van het verhaal kennen: De vijfenveertig jarige Julia Blaauw, die buiten haar comfortzone in sexy lingerie en een nep-bontjas naar het feest gaat, haar vriendin Maya die zich innig dansend op de dansvloer begeeft en Ruben Roosendaal, die als ober verkleed, zijn gasten vanaf de zijlijn observeert.
Dat is het moment waarop er iets ontstaat tussen Ruben en Julia. Maar dat is ook het moment waarop de verwikkelingen en de problemen beginnen rondom Julia’s loyaliteit, Maya’s danspartner en Rubens kunstcollectie.
Daarbij komt nog de raadselachtige verdwijning van Aucke, Julia’s broer: genoeg ingrediënten voor een spannend boek.
Om niet te veel te verklappen ga ik niet verder in op het verloop en het einde van het verhaal, maar ik kon Broedermoord niet goed weg leggen. Ik wilde weten hoe het precies zat en of de vermoedens die ik had, klopten. (Soms wel, soms niet)

Marjets schrijfstijl is vlot en beeldend. Haar beschrijvingen zijn fijn om te lezen en toveren je de omgeving kleurrijk en helder voor ogen. Ze is speciaal goed in natuur- en sfeerbeschrijvingen. In dit verhaal zijn er minder natuurbeschrijvingen dan in haar andere boeken, de sfeer zet ze nu vooral in soepele vertelde flashbacks en goed gekozen vergelijkingen neer.

Ik vind de cover en de titel een beetje te dramatisch, hoewel ze wel representatief zijn voor deze thriller.

Broedermoord krijgt van mij vier sterren

Meer recensies van Marleen Schmitz