Wat een leuk boek!

Marlies_leest 13 juni 2025
Volgeboekt van Paula Heeger was voor mij een zogenaamde impulsbuy. Dit boek heeft bewezen, dat impulsbuys niet per definitie tegenvallen. Dit is namelijk een erg leuk boek.

Flaptekst:
'Volgeboekt' van de bekende Booktokker Paula Heeger is een romantische feelgood vol onverwachte ontmoetingen en zomerse avonturen. De succesvolle schrijfster Felicia reist af naar Terschelling om aan haar nieuwste boek te werken en verslag te doen van het theaterfestival Oerol. Maar het tripje verloopt niet zoals gepland: door een boekingsfout is Felicia's hotelkamer bezet en komt ze terecht bij de norse Alex, die in West-Terschelling een B&B annex boekwinkel runt. Hij heeft geen plek en biedt Felicia met tegenzin zijn logeerkamer aan. Dat zorgt voor de nodige irritaties… of bloeit er in deze B&B vol boeken toch liefde op?

Mening:
Ik wil ook weleens logeren in een Books and Breakfast! Wat een geweldig concept. Ik ben nog nooit op Terschelling geweest, maar door hoe erover geschreven wordt in dit boek voelt het alsof ik er pas nog geweest ben. Van dit verhaal spat de zomerse vrolijkheid af terwijl ondertussen moeilijkere onderwerpen zoals verlies van geliefden en rouw mooi verweven worden door alle theatervoorstellingen en met drank overgoten feestjes heen. Alex en Felicia vinden op een bepaald moment een boek en dat boek vormt een rode draad in het verhaal. Erg leuk ook. Alleen de weinige fragmenten uit dat boek waren voor mij een beetje overbodig. Ik vond het te beknopt om echt iets extra's te geven aan het verhaal. Ik vloog er doorheen en heb er echt van genoten. En nu wil ik een keer naar Terschelling, het liefst natuurlijk wanneer het Oerol-festival plaatsvindt.

Meer recensies van Marlies_leest