En weer een cliffhanger

Marloes Oelderink Marloes Oelderink
25 mrt 2025

Okay Onyx Storm.. wat vind ik er nu precies van? Vooropgesteld ik ben dol op het verhaal! De Fourth Wing serie was mijn eerste romantasie. Ik hoor vaak dat er veel inspiratie in zit van andere series. Nu ben ik van mening dat dit niet slecht is, iedereen haalt ergens zijn informatie vandaan.

De kern van het verhaal vind ik geweldig! Alleen ik ben ergens een beetje klaar met de relatie van Violet en Xaden. De hele wereld zou vergaan als een van hen iets zou overkomen. Er worden kortzichtige keuzes voor elkaar gemaakt. Xaden en Violet zijn volwassen maar hun liefde voor elkaar voelt een beetje als een tienerromance.

Maar nogmaals de kern van het verhaal vind ik wel echt heel leuk. Er zitten creatieve, grappige en emotionele momenten in. Broccoli, familie drama, familie geheimen, raadsels, en meer.

Toch blijf ik kritisch op de manier van schrijven. Ik dacht eerst dat dit aan mij lag. Maar ik hoor van zoveel mensen dat de schrijfstijl niet goed is. Ik denk dat het inderdaad wel voor verbetering vatbaar is. Ik vind de hoeveelheid personages zo ingewikkeld. Er wordt niet genoeg over verteld om te onthouden wie wie is. En dat maakt het verhaal erg complex.

Ondanks dat dit mijn meest kritische review is, geef ik Onyx Storm toch 4!

Meer recensies van Marloes Oelderink