Snel en meeslepend!

Marloes Marloes
16 mrt 2020

Tien jaar geleden was Maya Seale jurylid in een sensationele en spraakmakende rechtszaak. Jessica Silver, een erfgename van een vastgoedfortuin, raakte vermist. Alle bewijzen wezen in de richting van haar jonge leraar Bobby Nock, maar desondanks verklaarden de juryleden hem onschuldig. Maya was nooit overtuigd van zijn schuld en na lange, intense beraadslagingen, volgden de andere juryleden haar, volledig tegen de publieke opinie in. Deze beslissing heeft alle juryleden al die jaren achtervolgd.

In het heden is Maya werkzaam als advocaat en wordt zij bezocht door Rick Leonard, destijds ook één van de juryleden en de eerste die na afloop van de zaak terugkwam op zijn beslissing en stelde dat het besluit volledig de schuld van Maya was geweest, omdat zij de jury sterk onder druk zou hebben gezet om de man niet te veroordelen. Nu er een Netflix-documentaire over de zaak wordt gemaakt, wil hij alle juryleden weer samenbrengen en beweert hij nieuw bewijs te hebben. Wanneer een jurylid dood wordt gevonden, komt de verdenking ineens op Maya te liggen.

Zodra je aan deze rechtbankthriller begint, is het vrijwel onmogelijk om het boek weg te leggen voordat je de laatste pagina hebt gelezen. Vanaf het eerste hoofdstuk word je het verhaal ingezogen en het boek is fantastisch opgebouwd. Het verhaal speelt zich af in het heden, maar door flashbacks, hoofdstukken vanuit het perspectief van verschillende juryleden, leer je meer over de rechtszaak tegen Nock, de argumenten en bewijzen, de beraadslagingen in de jurykamer en hoe de verschillende juryleden tegen de zaak aankeken en soms van mening veranderden. Door deze afwisseling, een grote kracht van het boek, is het een echte pageturner, omdat je steeds meer stukjes van de puzzel wilt verzamelen en door de snelle en soms haast filmische schrijfstijl vlieg je door het boek heen. Het inkijkje in de gang van zaken in een jurykamer vond ik ook erg interessant. Het boek verveelt geen moment, de personages zijn boeiend en goed uitgewerkt, de dialogen sprankelend en interessant, er worden nog wat plotwendingen in de mix gegooid en het resultaat is een knallende thriller waar ik ontzettend van heb genoten!

4.5⭐️

Meer recensies van Marloes