Advertentie

Wanneer Kersti een uitnodiging ontvangt om gastspreker te zijn tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van de prestigieuze kostschool Lycée International Suisse in Lausanne, waar ze dankzij een studiebeurs naartoe kon, wordt ze teruggeworpen in de tijd. Tijdens haar tijd op de kostschool raakte ze bevriend met de populaire Cressida, die van een balkon is gevallen (gesprongen?) en daardoor een flinke hersenbeschadiging heeft opgelopen en invalide is geraakt. Deze affaire is door de school in de doofpot gestopt en nooit opgelost. Nadat Kersti ook een brief ontvangt van een oud-studiegenoot, waarin zij schrijft dat ze nooit heeft geloofd dat de val een ongeluk was, is ze vastberaden om achter de waarheid te komen en gaat ze terug naar Zwitserland.

Want ook al lijkt Kersti het perfecte leven te leiden als gelukkig getrouwde bestsellerauteur, in haar privéleven is niet alles rozengeur en maneschijn. Waarom kan Kersti de gebeurtenissen rondom Cressida niet loslaten? Waarom was Cressida zo geobsedeerd door een verhaal rondom een geheim genootschap op de school? En wat is er precies gebeurd tijdens die noodlottige avond?

Door tijdsprongen in het verhaal lees je zowel over de tijd op de kostschool als twintig jaar later, wanneer Kersti teruggaat naar Zwitserland. Het verhaal is mooi geconstrueerd, mysterieus en zit vol kleine aanwijzingen en brokjes informatie waardoor je door wilt blijven lezen om erachter te komen wat er precies gebeurd is. De personages worden goed uitgewerkt en zijn interessant, hebben allemaal hun eigen geheimen en lang blijft onduidelijk wie welke rol heeft gespeeld. De twee verhaallijnen zijn mooi met elkaar verweven en zorgen voor een goede spanningsboog, terwijl de vlotte schrijfstijl voor veel vaart zorgt. Dit is een mooie roman met spannende elementen over een kostschool, geheimen, schandalen, vriendschappen en een geheim genootschap. Het verhaal is intrigerend en werkt toe naar een knallend einde, wanneer enkele verrassende en verontrustende onthullingen elkaar opvolgen. Een aanrader!

Reacties op: Een kostschool, schandalen, vriendschappen en een zoektocht naar de waarheid

32
De school voor afgeschreven kinderen - Joanna Goodman
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners