Advertentie

Wanneer brigadier D.D. Warren wordt opgeroepen om een moord te onderzoeken, komt ze voor een verrassing te staan. Het slachtoffer heeft drie schotwonden, zijn computer is twaalf keer beschoten. Zijn zwangere vrouw wordt aangetroffen met het pistool in haar handen. D.D. herkent Evie Carter van jaren terug, toen Evie haar vader per ongeluk had doodgeschoten.

Flora Dane ziet de moordzaak op televisie voorbijkomen en herkent het slachtoffer meteen als Conrad Carter, een kennis van de man die haar ooit ontvoerde en gevangenhield. Ze is vastbesloten om te helpen bij het onderzoek en wil de waarheid boven tafel krijgen, omdat ze nog steeds spijt heeft dat ze Carter niet eerder heeft kunnen opsporen. Flora heeft al eerder een rol gespeeld als vertrouwelijke informant van D.D., al verloopt hun samenwerking niet altijd soepel. Met iedere ontdekking lijkt de waarheid te veranderen, terwijl ze drie vragen moeten beantwoorden: Wie was Conrad Carter? Waarom is hij vermoord? En is zijn vrouw Evie de dader?

Het verhaal maakt je nieuwsgierig vanaf het begin, het boek leest vlot door perspectiefwisselingen en de fijne schrijfstijl en de personages worden kort maar duidelijk (opnieuw) geïntroduceerd, waardoor je dit boek ook prima kunt lezen als je de eerdere delen met D.D. Warren en Flora Dane niet hebt gelezen. Doordat je leest vanuit de perspectieven van zowel D.D., Flora als Evie, krijg je een compleet beeld van de zaak, worden de karakters goed uitgewerkt en wanneer ook wordt teruggegrepen op gebeurtenissen uit het verleden, is niets wat het lijkt en zijn er meerdere personages die de dader zouden kunnen zijn. Het is niet het spannendste boek dat ik van Lisa Gardner heb gelezen, het is vooral interessant door de verschillende ontwikkelingen in het onderzoek, waardoor je benieuwd bent naar de ontknoping. Wel zijn de psychologische aspecten (zoals in al haar boeken) goed uitgewerkt, is over alle details nagedacht, verweeft de auteur de verhaallijnen knap met elkaar en tegen het einde wordt het goed spannend en volgt een knallende finale. Een leuke thriller en ik kijk uit naar nog meer avonturen van D.D. & Flora!

3.5⭐️

Reacties op: Niet verder vertellen

128
Niet verder vertellen - Lisa Gardner
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners