Feelgood om van te genieten!
Wanneer Lauries vriend Dan hun relatie na 18 jaar beëindigt, stort haar perfecte leven in. Ze probeert zich groot te houden omdat ze op hetzelfde advocatenkantoor werken, maar ze voelt zich bedrogen, afgewezen en verdrietig. Wanneer ze steeds meer leugens van haar ex ontdekt, is ze woest op de hele wereld, zit ze vol wrokgevoelens en wil ze Dan graag duidelijk maken dat zij hem ook écht niet meer nodig heeft.
De oplossing dient zich aan wanneer ze in de lift vastzit met Jamie, de knapste man van het hele kantoor, een man met een reputatie die hij van zich af wil schudden. Hij gelooft niet in de liefde en staat bekend als een enorme vrouwenverslinder, iemand die het leven niet zo serieus neemt, en hij heeft net te horen gekregen dat hij zeker geen promotie zal krijgen totdat hij zijn leven wat beter op de rit krijgt. Impulsief besluiten ze een fake relatie te beginnen, inclusief uitgedachte strategie voor de sociale media. Dit zal voor hen allebei alleen maar voordelen hebben, toch? Totdat ze elkaar beter leren kennen en de scheidingslijn tussen nepliefde en echte liefde steeds verder vervaagt.
De personages die McFarlane schetst zijn altijd heel compleet en echt, en ook van Laurie en Jamie zul je gaan houden. Laurie is sterk, slim, grappig, liefdevol maar ook kwetsbaar, en omdat haar gevoelens zo realistisch op papier zijn gezet, leef je met haar mee wanneer ze door die ellendige en complexe relatiebreuk heen moet. Haar ex maakte me daarentegen zo kwaad dat ik mijn boek wel door de kamer wilde smijten, en ik houd ervan als een auteur dat voor elkaar krijgt! Jamie lijkt een echte playboy, maar wanneer je hem beter leert kennen blijkt dat hij ambitieus is maar zich niet mee laat slepen door gekonkel op de werkvloer en dat hij een zachtere kant heeft, loyaal, respectvol en eigenlijk gewoon een droomman is.
Dit is een heerlijk boek vol sterke karakters, krachtige vriendschappen, ongemakkelijke situaties, kantoorperikelen en geroddel, een toxische sfeer en seksisme waartegen de personages moeten vechten, fake dating en veel humor en scherpe dialogen. Het is een verhaal over jezelf hervinden, trouw blijven aan je eigen waardes, reflecteren op een relatie en verdergaan met je leven, met onverwachte wendingen, persoonlijke groei en een verrassend, alhoewel wat abrupt einde! Dit is een echte aanrader en ik wil een verfilming - en een Jamie in mijn leven!