Wat een fijne reisgenoot – Finisterre van Mariska van der Klis
Een luisterboek krijgt een extra dimensie wanneer het wordt ingesproken door de auteur zelf. Dat bewees Mariska van der Klis deze week, toen ik tijdens lange autoritten haar boek Finisterre beluisterde. Wat een fijne reisgezel! Haar stem en persoonlijke vertelstijl brachten het verhaal dichtbij en maakten elke kilometer aangenamer.
Als liefhebber van boeken over pelgrimsroutes had ik al veel gelezen, maar een boek over de Via de la Plata kende ik nog niet. Mariska schetst niet alleen een prachtig beeld van deze voor mij minder bekende, maar zware tocht door Spanje, ze deelt ook haar eigen ervaringen en overdenkingen.
Mariska neemt je mee op haar tocht door haar leven, inclusief het verdriet maar ook alle supermooie dingen die een mens in zijn leven mag ervaren. Finisterre is zoveel meer dan een boek over de Camino; het is een boek over liefde, familie en vriendschappen, over verlies en het vinden van nieuwe dingen op je pad.
Ik heb genoten van elke minuut en kan niet wachten tot Mariska een volgend boek schrijft.