Hoera!
Dit boek was het eerste wat ik van Paleaux heb gelezen, maar zeker niet het laatste. Ik baal er een beetje van dat ik zijn werk nog niet kende; ik denk dat ik zijn romans dan op volgorde had willen lezen. Gelukkig kan ik ook de andere boeken nog gaan lezen, hoera!
De enorme vaart in het boek vond ik fijn en daarnaast ben ik dol op schrijvers die beeldend kunnen schrijven. Dat was in dit boek ook zeker het geval. Ik voelde de zwaarte van het verhaal, maar tegelijkertijd ook de humor tussen de regels door.
Quintin is beschadigd en krijgt zijn leven maar niet op de rails. Het lukt de ouders van Quintin niet om hem af te pellen en er achter te komen wat zijn gedrag heeft veroorzaakt, Quintin zit vast in zichzelf door een trauma. Quintin gaat naar Canada om hem weer in het gareel te krijgen. Dit lukt gek genoeg onder erbarmelijke omstandigheden waar hij in moet verkeren. Daarnaast worden er bijzondere vriendschappen opgebouwd. Maar Quintin blijkt na zijn thuiskomst niet nóg een bak ellende aan te kunnen.