Advertentie
Het leven is een circus

Het leven is een circus

0
Rank 2481 Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Lex Paleaux schreef zijn columns vanuit het hoofdpersonage van zijn alom geprezen debuut ‘Winterwater’. Binnen afzienbare tijd ontstond er een trouwe lezersschare die de verhalen omarmde. Destijds was hij nog bekend als: ‘de schrijver zonder boek’. Hij begon bij het grote publiek en de pers op te vallen. Met het succes van ‘Winterwater’ werd de roep om een bundeling van zijn columns steeds luider. In de columns noteerde hij invallen en herinneringen aan zijn jeugd in Friesland, met gebruik waarvan hij later zijn roman ‘Winterwater’ componeerde.

Het leven is een circus lijkt daarmee een soort van ‘the making of’ van ‘Winterwater’ maar is méér dan dat: het geeft een inkijk in Paleaux’ schrijverschap en leest door de keuze en ordening van de verhalen evenzeer als een roman. Het leven is een circus, is de perfecte aanvulling voor de lezer die nog geen afscheid wilde nemen van ‘kleine Lexje’ en andere sleutelfiguren uit ‘Winterwater’ beter wil leren kennen.

Lex Paleaux (1977) is een Haarlemse auteur van Friese komaf. Met het schrijven van scripts voor diverse tv-series, videoclips, korte films en theater ontwikkelde hij een originele visuele schrijfwijze. Lex neemt de lezer bij de hand en geeft hem in zijn ongekende stijl toegang tot de wereld in zijn hoofd.
Genre
Korte verhalen , Literaire non-fictie
Gebundelde literaire columns
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Knipscheer, Uitgeverij In de
Laatste editie
14 oktober 2020
ISBN
9789493214071
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic