Hoe een lokale zaak tot een kettingreactie leidt

mdwtje 14 november 2025
Jim en Sarah starten met een ontvoeringszaak met lugubere gevolgen. Door de motieven van de ontvoerder merken ze al snel dat hier veel meer achter zit dan gewoon een ontvoering. Ze komen al snel in een kettingreactie van evenementen die zelfs internationale gevolgen kunnen hebben.

Wat is goed aan dit boek:
‘De Kettingreactie’ is al het tweede boek met Jim in de hoofdrol en Erik Jansema heeft er heel goed voor gezorgd dat je dit boek als ‘standalone’ kan lezen. Hij zorgt voor een kleine introductie van zijn hoofdpersonages en doet geen rare verwijzingen naar dingen die je enkel kan weten als je het eerste boek hebt gelezen.

Deze auteur heeft ook een enorm goed gevoel van hoe hij met het tempo van zijn verhaal kan spelen. Op momenten dat het spannend wordt, geeft hij dit weer met kortere zinnen en hoofdstukken, terwijl hij langere zinnen en hoofdstukken maakt voor als het serieuzere stukken zijn.

De scenes waren ook makkelijk visueel in te beelden aangezien Erik gebruik maakt van alle zintuigen om de ruimte te omschrijven.

Je kan ook de personage zien evolueren gedurende dit verhaal. Niet alleen de hoofdpersonages, maar letterlijk iedereen die er voor meer dan een scene in zit, krijgt voldoende diepgang om mee te leven met hen.

Verder heb ik ook het gevoel dat deze auteur goed weet waarover hij schrijft, aangezien hij de vaktermen telkens juist gebruikt.

Wat kan beter:
Omdat ik zelf niet helemaal thuis ben in militaire termen, heb ik wel wat moeten opzoeken.

Conclusie:
Ben jij een thrillerlezer die graag eens wat meer leest dan enkel een lokale zaak? Dan is ‘De Kettingreactie’ echt wel voor jou. De titel vertelt het al het ene leidt naar het andere waardoor dit zo escaleert dat het invloed heeft op een wereldniveau.

Meer recensies van mdwtje

Tegenpolen trekken elkaar aan in deze heerlijke roadtrip-roman boordevol humor en romantiek. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.