De wereld gaat open voor Vyk
Wat vond ik goed aan dit boek?
De structuur van het verhaal
Dit boek is bedoeld voor vanaf 12 jaar te lezen, dus is het sowieso wat uitkijken of het niet te veel van de hak op de tak springt. Dit was absoluut niet het geval bij dit boek. Het is duidelijk dat Bieke weet hoe je een verhaal opstelt voor dit doelpubliek. We starten heel mooi bij een normale dag voor Vyk en leren haar wereld kennen vanuit haar perspectief.
Als lezer leer je ook de nieuwe zaken over deze wereld bij, naargelang onze heldin het bij leert.
Het mysterieuze element
Er zijn hier en daar kleine momentjes in het boek waar we Vyk haar gedachten volgen en ze niet vervolledigd worden in het boek. Of waar de scènes precies expres wat vager worden. Deze lijken mij technieken om ons nieuwsgierig te houden. Ik geef toe, het werkt wel voor mij.
De wereld van Jord
Er is voor deze reeks een hele nieuwe wereld ontwikkeld, die niet alleen heel anders is dan onze wereld, maar ook qua tijd anders loopt.
Het is ook niet gewoon een fantasiewereld die totaal geen technologie kent. In Torn heb je wel technologie en eigenlijk alle moderne benodigdheden in één toren.
Het is fascinerend om Jord te ontdekken, zelfs als volwassen lezer.
De kaart in het begin van het boek is wel heel handig vanaf dat Vyk begint te reizen. Het geeft een extra visuele ondersteuning.
Wat vond ik wat minder aan dit boek?
Het einde
Ik weet dat dit een trilogie moet worden, dus ik was zeker niet verrast dat Vyk nog niet alle stukken van de legende gevonden zou hebben. Helaas, vond ik dit einde wel heel abrupt. Ik zat in een goede flow, mee in het verhaal en dan kwam er plots een soort ‘deus ex machina’ einde. Zij die het gelezen hebben, snappen waarschijnlijk hoe bijna letterlijk deze referentie is.
Conclusie:
Het was leuk om mijn innerlijke tiener nog eens boven te halen om dit boek te lezen. Ik heb heel erg genoten van deze bijzondere wereld en raad het voor alle avontuurlijke jongeren aan.
Ik hoop dat het volgende boek ook zo mysterieus zal zijn en ben er al benieuwd naar.
Hebben jullie het al gelezen? Laat mij zeker weten wat jullie vonden!
De structuur van het verhaal
Het mysterieuze element
De wereld van Jord
Het is fascinerend om Jord te ontdekken, zelfs als volwassen lezer.
Wat vond ik wat minder aan dit boek?
Het einde
Conclusie:
Hebben jullie het al gelezen? Laat mij zeker weten wat jullie vonden!