Een van ons liegt

Michelle Raes Michelle Raes
29 mrt 2025

Samenvatting:
Vijf leerlingen moeten niet zo toevallig samen nablijven. Browyn, ze houdt zich altijd aan de regels en behaalt de hoogste cijfers. Addy, de homecoming-prinses met het perfecte vriendje. Nate, de drugsdealer die altijd in de problemen zit. Cooper, de sterspeler van het honkbalteam. Simon, het buitenbeentje dat de Bayview Highs roddel-app heeft ontwikkeld. het boek krijgt een heel andere wending wanneer Simon tijdens het nablijven sterft aan een allergisch reactie. Hierdoor worden de vier andere leerlingen automatisch verdacht van moord. Wie liegt?

Recensie:
Thrillers zijn normaalgesproken niet het genre boeken dat ik lees. Daardoor was ik blij verrast door dit boek. Het boek geeft een realistische kijk op het leven van tieners wat het als 15 jarige lezer makkelijk en leuk maakt om te lezen. De sociale druk komt helemaal overeen met het tienerleven nu. In het begin had ik het wat moeilijk om in het boek te geraken aangezien je uit vier verschillende perspectieven leest. Maar eens je de personages begint te kennen leg je het boek niet meer weg. Het is heel leuk om mee te denken met de personages over wie de moord zou kunnen hebben gepleegd. Met genoeg puzzelstukjes heb ik het raadsel dan toch redelijk snel kunnen oplossen. Ook al weet je het natuurlijk nooit zeker. Ik hoopte op het einde toch nog een beetje op een complete plottwist maar aangezien ik het plot redelijk snel doorhad kwam die natuurlijk niet meer. In het begin lijken de vier personages zeer stereotiep. Een nerd, een atleet, een crimineel en een diva. Maar hoe verder je komt hoe meer je je realiseert dat het helemaal niet zo’n stereotype personages zijn.

Conclusie:
Ik vond het een leuk boek en heb er erg van genoten. Ik ben dan ook benieuwd naar de verdere delen, en naar de serie op Netflix! Het boek is vlot te lezen en herkenbaar. Daarom geef ik het boek vier van de vijf sterren.

Meer recensies van Michelle Raes