Advertentie

De Tovenares Nicci en de tovenaar Nathan Rahl zijn door meester Richard Rahl op weg naar de Oude Wereld gestuurd om ook daar zijn boodschap van rechtvaardigheid en vrijheid te verkondigen. Ze verblijven in de stad Iskander, die 1 500 jaar achter een sluier verborgen was. Er is ook net een revolutie achter de rug. De autoriteire stadsraad moet nu wel samenwerken met de bevrijde slaven, want er staat een oeroude vijand voor de wallen. De rancuneuze tovenaar Maxim heeft het versteende leger van generaal Utros terug tot leven gewekt, een leger dat niet eens moet eten of moe wordt.
Maar ook de Norukai, een wrede stam piraten en slavenhalers wil de wereld veroveren.
Er zijn ook nog de verhaallijnen van de mozareth Adessa die de opdracht kreeg van sovrena Thora om het hoofd van meester-tovenaar Maxim terug te brengen. De sovrena zit ondertussen wel zelf in de gevangenis plannen te smeden. En ook priores Verna en kapitein Zimmer in Kliftwand zijn van de partij.
Dat is een van de dingen die ik zo leuk vind aan heel de serie. Personages verdwijnen niet zomaar uit beeld, als je een tijd niets hoort, kunnen ze wel verschillende boeken later opnieuw opduiken.

Je hebt wel een sterke maag nodig, want er komt heel wat bloedvergieten en gruwelijke onmenselijkheden voor in deze boeken. Dingen waarvan je wil dat ze enkel in een boek bestaan, maar aangezien de oorlogen in de echte wereld elkaar maar blijven opvolgen, is dat “wishful thinking”.
Op de omslag staat dat dit het laatste deel van de trilogie is, maar waarschijnlijk zal het een tetralogie of een volgende trilogie worden. Het verhaal van Nicci is immers nog lang niet uitverteld. Er staat alweer een geduchte vijand aan de poort te trappelen. De tovenares moet de wereld nog steeds redden.

Reacties op: Het verhaal is nog niet af

34
Het Leger van Steen - Terry Goodkind
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners