Chaos in het Midden-Oosten
Journaliste Daniëlla Faas wordt tegen haar zin naar een klimaatconferentie in Jordanië gestuurd. Dat is voor haar niet alleen een uitdaging vanwege haar smetvrees, maar ook vanwege haar ontdekking dat eco-terroristen aldaar een aanslag beramen.
Mijn eerste eco-thriller is een feit en ik ben blij dat het Chaos in het Midden-Oosten is van Mario Bergen. Want het lezen van dit boek was voor mij een feest van herkenning: het land Jordanië, de mensen, de gebruiken, het eten. Het wordt allemaal waarheidsgetrouw beschreven.
Het boek leest vlot, heeft korte hoofdstukken, en tijdens het lezen voelde ik de spanning zich opbouwen. Met terugblikken naar het verleden werd diepgang gecreëerd, dat was absoluut van meerwaarde voor het verhaal omdat daardoor de personages meer gingen leven voor mij.
Wanneer een oude bekende zich aandient had ik een gevoel waar het verhaal heenging maar ik bleek het compleet mis te hebben. Er gebeurt nog zo ontzettend veel, en wat een ontknoping, die had ik niet zien aankomen!
Bedankt @mariobergen1977 dat ik je eco-thriller mocht lezen, ik heb er erg van genoten!