Bestemming Parijs
Drie vrouwen die Parijs bezoeken of in wonen, ontmoeten elkaar bij toeval en creëren vriendschappen met elkaar.
Drie vrouwen met dromen, plannen, doelen en situaties die er voor zorgen dat ze uniek, mooi en bijzonder zijn. Drie vrouwen zoeken naar persoonlijke successen, geluk en liefde.
De Nederlandse Chloe, de New Yorkse Sofia en de San Franciscaanse Lizzy hebben de bestemming Parijs met een bewuste reden gekozen.
Chloe voor de kunst en de literatuur, alsook het ontdekken of trouwen met haar verloofde wel een verstandige beslissing is.
Sofia die een delicatesse winkel uitbaat, er haar hart en ziel insteekt, om vooral te vergeten en te zorgen voor een wat gemakzuchtige vriend. En dan hebben we nog Lizzy die haar looks aan de man wil brengen, om zelf haar boontjes te kunnen doppen zonder haar vader teleur te stellen en aan hem te kunnen bewijzen zelfstandig te zijn.
Maar Parijs is een stad waar het nooit stilstaat, waar nieuwe avonturen en ontmoetingen worden gemaakt en de magie van de stad van de liefde misschien wel toeslaat.
Een mooi verhaal over vrouwen in een fase van hun leven, ze terugkijken op wat ze al beleefde, waar ze nu staan, wat ze willen bereiken en met wie en wat ze dit gaan realiseren.
De slogans: falen is geen optie, waar een wil is, is een weg, op elk potje past een dekseltje, leven is leren, ik doe mijn best en vergeet de rest, omarm wie je bent,…. zijn allemaal van toepassing en dan vergeet ik er nog héél veel.
Mirjam Mieserius heeft een verhaal geschreven rond een land en stad waar mensen leven en elkaar ontmoeten. Dat is voor mij de sterkte van dit verhaal. De verschillende personages en hun verhalen, die elkaar doorkruisen of parallel naast elkaar lopen.
De zeer mooi uitgewerkte en unieke personages, levensverhalen en Parijs & omgeving komen zo mooi tot zijn recht en worden zelf erg realistisch op bepaalde momenten.
Het is een op tempo geschreven verhaal , in een hedendaagse stijl en met de Mirjam Mieserius flair & toetsen.
En je wil vooral meer van dit alles, ontdekken wat deze 3 sterke vrouwen nog in petto hebben voor ons als lezer.
4 sterren
@missp_her_books_read