Fantastisch boek, ik zou er uren over kunnen praten!
Fantastisch boek. Alsof je met een goede vriend in gesprek bent. Dit zegt Tony ook over Adrian ergens in het boek. Er is een zin "If Tony hadn't...." Dit is uiteraard voer voor boekbesprekingen. Wat zou Adrian hiermee bedoeld hebben? Er zijn meerdere interpretaties mogelijk.
De woedende brief die Tony aan Adrian en Veronica heeft geschreven is tenenkrommend briljant. Terecht dat hij vele jaren later door de grond kan zakken als hij de brief weer onder ogen krijgt. Hij kijkt objectief naar zijn eigen verleden en spaart zichzelf daar niet bij. Erg sympathiek was de jonge Tony niet.
Veronica's personage vind ik onvoldoende uitgediept. Ze is vooral op latere leeftijd nukkig en nors, spreekt niet in hele zinnen maar blaft korte bevelen. Toch is dat niet heel storend. Ze is een raadselachtige vrouw.
Als Tony aan het eind van het verhaal een mail stuurt naar Veronica, denk je, "Hè, hè, eindelijk snapt hij het". In de daaropvolgende laatste tien pagina's blijkt dat wat Tony (en ik ook) dacht, niet klopt waardoor je het hele verhaal in een totaal ander licht gaat zien.
Ik ga het boek zeker nog een keer lezen.
Ik ga het boek zeker nog een keer lezen.