"Zoals kerst bedoeld is", is een kerstboek zoals een kerstboek bedoeld is.
Het boek leest als een heerlijke kerstfilm. De sfeer is goed neergezet en de situaties zijn realistisch. Een familie die, na verlies van hun moeder, ieder op hun eigen manier dit probeert te verwerken en daarbij elkaar niet uit het oog wil verliezen.
We volgen het verhaal vanuit het oogpunt van 3 vrouwen.
In de loop van het verhaal vallen er stukjes in elkaars. Sommige worden een tijdje opgebouwd. Maar er zijn geen losse eindjes. Dat vind ik prettig, geen “wat als” of “hoe zit het nu met …”
Ik hoop dat dit geen spoiler is, maar drama of onbegrip duurt niet onnodig lang.
Heerlijk een echte aanrader, zeker in deze decembermaand. Dit is een kerstboek, zoals een kerstboek bedoeld is.
We volgen het verhaal vanuit het oogpunt van 3 vrouwen.