Beeldende thriller
Wanneer een ingemetseld skelet in een oude pub wordt gevonden, wordt archeologe Ruth Galloway opnieuw ingevlogen om de politie te ondersteunen. Na de vondst volgt een spannend onderzoek, waarbij meerdere plausibele verdachten de revue passeren. Uiteindelijk blijkt het om een al jaren vermiste studente te gaan. Tijdens het onderzoek speelt een bekende van Ruth een rol, waarbij onduidelijk is welke rol hij hierin heeft. Uiteindelijk volgt een voor mij onverwachte ontknoping.
Wat ik vooral heel sterk vind aan de boeken van Elly is haar manier van beeldend schrijven. De natuur en omgeving van Norfolk, maar vooral de onderlinge relaties worden bijzonder knap beschreven, waardoor je echt een band met hen voelt. Vooral hoofdpersonage Ruth, zeer professioneel archeologe en alleenstaande moeder, wordt menselijk en sterk uitgewerkt.
Wat mij verder aanspreekt is de manier waarop de verhaallijnen moeiteloos in elkaar overlopen en op elkaar aansluiten. In de privésfeer blijft de relatie met Nelson, de vader van haar dochter, er een van afstoten en aantrekken. Op de achtergrond speelt wederom corona een rol en mede hierdoor staat Ruths baan bij de universiteit op de tocht.
Waar ik eerder al twee boeken las in de Brighton-mysteries serie, ontving ik de laatste 2 delen over Ruth. Met ‘wat ons rest’ zijn we daarmee bij het laatste deel uit deze serie aangekomen en nemen we afscheid van Ruth en haar vrienden. Ondanks dat ik alleen de twee laatste delen las, ben ik blij kennis te hebben gemaakt met deze serie.
Al met al is ‘wat ons rest’ een fijn vlot te lezen verhaal, met een goed uitgewerkte moordzaak in combinatie met prettige hoofdpersonen. Dit boek sprak mij meer aan dan het vorige deel, maar ik geef de voorkeur aan de Brighton-mysteries serie