Prachtig en ontroerend
Ik mocht Geschenk van de zee vooruit lezen namens Ambo|Anthos Uitgevers.
Het verhaal volgt meerdere personages die ieder op hun eigen manier worden geconfronteerd met verlies, herinneringen en de invloed van het verleden. Hun levens raken met elkaar verweven, terwijl de zee fungeert als een constante en symbolische aanwezigheid.
Julia Kelly neemt de tijd om haar personages neer te zetten, waardoor ze echt tot leven komen. Hun emoties, keuzes en onderlinge relaties voelen oprecht en herkenbaar. Gaandeweg merkte ik hoe snel ik me verbonden voelde met de personages. Je leeft met hen mee en raakt steeds meer betrokken bij hun verhaal. Juist daardoor is het moeilijk om het boek weg te leggen: je gunt de personages antwoorden, rust en een toekomst.
Door de uitgever wordt dit boek genoemd als dé roman van 2026 — en daar ben ik het volledig mee eens. Geschenk van de zee is een warm, meeslepend en gevoelig verhaal dat je raakt en bijblijft. Een echte boekenparel.