Ik heb een beetje een dubbel gevoel bij Heated Rivalry.

Monisha van Heteren Monisha van Heteren
18 mrt 2026

Ik heb een beetje een dubbel gevoel bij Heated Rivalry. In de eerste helft van het boek miste ik eerlijk gezegd wat diepgang. Het verhaal draait daar vooral om de fysieke aantrekkingskracht tussen Shane en Ilya, en dat resulteert in veel spicy scènes. Op een gegeven moment voelde het daardoor alsof de relatie vooral daarop gebouwd was, waardoor ik moeite had om echt emotioneel in het verhaal te komen.

Gelukkig verandert dat in de tweede helft van het boek. Daar krijgt het verhaal meer lagen en wordt duidelijker wat deze relatie voor de personages betekent. Vooral de worsteling met hun gevoelens en het geheim moeten houden van hun relatie vond ik interessant.

Wat ik sterk vond aan het boek, is dat het laat zien hoe groot het taboe op homoseksualiteit in de professionele sportwereld, en specifiek in het ijshockey, nog steeds kan zijn. Dat gaf het verhaal uiteindelijk meer gewicht en maakte dat ik toch meer betrokken raakte bij Shane en Ilya.

Wat het extra leuk maakt: HBO heeft inmiddels een tv-serie gemaakt gebaseerd op dit verhaal. Nu ik het boek uit heb, ben ik eigenlijk heel benieuwd geworden naar de serie en wil ik die zeker gaan kijken om te zien hoe Shane en Ilya op het scherm tot leven komen.

Al met al heb ik uiteindelijk zeker van het boek genoten, maar ik denk dat het voor mij nog sterker had kunnen zijn als de emotionele diepgang al wat eerder in het verhaal naar voren was gekomen.

3,5 sterren

Meer recensies van Monisha van Heteren