Wat een heerlijk avonturenboek!
Ruby Crusoe is precies zo’n verhaal dat je als kind (en stiekem ook als volwassene) in één ruk wilt uitlezen.
Het verhaal draait om Ruby, die haar vertrouwde leven achter zich laat en op een onbewoond eiland belandt. Wat volgt is een spannend en fantasierijk avontuur vol doorzettingsvermogen, vindingrijkheid en ontdekkingen. Ruby is geen prinses die gered moet worden, maar een stoer, slim en zelfstandig meisje dat zélf oplossingen bedenkt. Dat maakt haar een ontzettend fijn en inspirerend hoofdpersonage.
Wat ik vooral sterk vind, is hoe toegankelijk het verhaal geschreven is. De schrijfstijl van Kevin Hassing is vlot, beeldend en zit vol humor, waardoor jonge lezers moeiteloos worden meegezogen in het avontuur. Het boek voelt klassiek, met duidelijke knipoog naar Robinson Crusoe, maar tegelijkertijd helemaal van nu.
Dit is echt zo’n boek dat de fantasie aanwakkert. Je voelt de spanning, de vrijheid, het overlevingsinstinct en vooral het avontuur.
Kortom: een superleuk avonturenverhaal voor kinderen dat spanning, humor en een sterke hoofdpersoon perfect combineert. Ik kan me voorstellen dat dit voor veel jonge lezers een favoriet gaat worden!