Vertrek-Vertrok-Vertrokken

Mr. Brown 21 februari 2026
Ik moet tegenwoordig moeite doen om een recent boek te vinden dat niet over sterven of over zwangerschappen met (eventuele) complicaties gaat.
Hier gaat er in dit als roman verstopte essay weer eentje bijna dood aan aan te lang leven.
Ik vond de IAM (onwillekeurige autobiografische herinnering) en alles wat ons (selectief)geheugen aangaat interessant en goed geschreven.
De hernieuwde liefde tussen Stephen en Jean waar de auteur een hand in had zijn onderhoudend, grappig maar ook een beetje vervelend.
'De laatste jaren merk ik dat ik veel stilsta bij de manier waarop we ons de doden herinneren, hoe snel herinnering verandert in mythe, en hoe mensen die ooit leefden verworden tot een verzameling anekdores (maar dat kan toch ook niet anders).
over exen van de partner :
'Ja, je hebt 'gewonnen', maar in dit specifieke geval had je onschuldige 'rivaal' maanden of jaren in de bloei van hun gedeelde levens doorgebracht met deze persoon - een persoon die de jouwe is geworden op het moment dat jullie allebei de pensioengerechtigde leeftijd bereiken.'

Meer recensies van Mr. Brown