Een verassend "Looklucht"
Het debuuttriller Looklucht van Merho is een verrassend verhaal, een thriller zou ik het niet echt noemen. Een roman is het niet maar komt wel in de buurt. Een schrijfwijze die met af en toe een duur woord prima te volgen is. Het boek heeft een tweede verhaallijn die in het begin niet duideijk is waarom. De titel looklucht is snell duidelijk en bijzonder thema. Een vergifmoord is er gepleegd en wie heeft het gedaan. Ik vond het een goed onderbouwd en gedetailleerd verhaal, met veel verschillende personen dus goed opletten wie er nu bedoeld worden. Het blijft echt spannend tot het einde met een onverwachte twist in het verhaal. Echt wel goed geschreven want ik zag deze niet aankomen en was een uitstekend einde. De tweede verhaallijn gaat over de toekomst en dat was met veel details. Op het einde komt ook het tweede verhaallijn aan bod en dan is het echt duidelijk waarom een conclaaf verhaal erin geschreven was. Een boeiend en interessant boek die ik aanraad als je weer eens wat anders wilt lezen.