Fijn boek. je krijgt zin in Koffie als je het leest

Natasjades73 01 juni 2021
Corinnes Toekomst is het eerste deel van een trilogie geschreven door Paula Stern. Het gaat over de familie Ahrensberg die een koffieimperium hebben in Duitsland. Wanneer hun vader ziek wordt zijn Corinne en haar broer Alexander gedwongen om de leiding van het bedrijf op zich te nemen. Helaas verschillen Corinne en naar broer erg over de manier waarop het bedrijf geleid moet worden. Zo erg dat hun wegen scheiden en Corinne een ander weg probeert te vinden binnen de koffiehandel.
Het koffieimperium is door hun opa opgericht net na de Tweede Wereldoorlog. We lezen ook het verhaal van Opa Eberhard, zijn vader en zijn liefde voor koffie. En hoe opa Corinne na zijn dood Corinne inspireert om haar eigen weg te volgen.
Het boek speelt zich afwisselend af in het heden en het verleden. Maar de rode draad is de verhaallijn van hoofdpersoon Corinne.
Corinnes Toekomst is de debuutroman van Paula Stern. Het is een boek wat prettig wegleest. Het brengt de sfeer goed over en maakt dat je steeds zin in koffie hebt als je het leest. De gepassioneerde omschrijvingen van het branden van koffie zorgt ervoor dat dit proces tot leven komt.
Wat mij betreft had het boek nog wat meer diepgang mogen krijgen. Het boek bevat 259 bladzijdes en was daarom wat snel uit. Het eerste deel van deze trilogie maakt me in ieder geval nieuwsgierig naar wat er nog gaat komen. En ik zal deel 2 en 3 daarom ook zeker lezen zodra ze verschijnen.
Lezers die op zoek zijn naar een roman met een prettig verhaal zijn bij Corinnes Toekomst aan het goede adres. Het kan nog niet helemaal tippen aan de gevestigde romanschrijfsters zoals Corina Bomann, Santa Montefiori, of Lucinda Riley. Maar het is een fijn boek wat je prima mee kan nemen op vakantie.

Meer recensies van Natasjades73