Deze moet je gelezen hebben

Nelleke1234 19 februari 2026
Het bloemenmeisje – Anya Niewierra
Uitgever
(i.p.v. sterren)

Van het begin tot het eind genoten van dit waanzinnig mooie verhaal, waarbij je stukje bij beetje de puzzel van het grote geheim ziet ontstaan.

In Het bloemenmeisje wordt Nina Fleurie in 1988 als 14-jarig meisje, hoog in de Franse Pyreneeën, verwilderd naast het dode lichaam van haar moeder gevonden. De moord op haar moeder wordt nooit opgelost.

Dertig jaar later ontdekt Nina dat ze een tweelingzus heeft. Samen gaan ze op zoek naar de familiegeschiedenis, maar als haar zus Thea plotseling verdwijnt, gaat Nina alleen op onderzoek uit en probeert ze Thea op te sporen.

Tijdens de opsporing krijgt Nina hulp van verschillende mensen, maar deze zijn niet allemaal even loyaal aan haar. Hierdoor is Nina ook haar eigen leven niet meer zeker. Door haar leven in de bergen is ze erg sensitief voor geuren, wat haar geregeld helpt bij haar zoektocht.

Er komen veel personages in het boek voor, waardoor je je hoofd er goed bij moet houden om de verbanden met elkaar vast te houden. Als houvast zit er aan het begin van het boek een personagebeschrijving.

Ondanks dat het een thriller is, heb ik toch wel een paar keer een slikmomentje gehad.

Op naar de volgende twee boeken van Anya Niewierra die ik nog niet gelezen heb!