Een boek over hoop, liefde en veerkracht.
De wens was mijn eerste kennismaking met een boek van Heather Morris, en ik moet zeggen dat het een aangename verrassing was. Ik wist niet precies wat ik kon verwachten, maar ik werd al snel meegenomen in een verhaal dat heel vlot leest en emotioneel raakt. Binnen een week had ik het uit. De schrijfstijl is prettig en helder, waardoor je als lezer direct in het verhaal zit. Soms neigt het veel naar young adult in toon en uitwerking, maar juist daardoor blijft het verhaal licht genoeg om prettig te lezen. Wat mij vooral bijblijft, is de onderliggende boodschap van hoop en veerkracht. Ondanks verdriet, eenzaamheid en boosheid. laat Morris zien dat het leven altijd ruimte biedt voor verbinding en hoop.
Een zin die mij is bijgebleven:
“Sterven duurt maar even, de rest van de tijd leven we.”
Het benadrukt hoe waardevol de tijd is die we hebben, en hoeveel kracht er schuilt in blijven hopen, zelfs wanneer het leven pijn doet en anders loopt. Tegen het einde had ik de zakdoekjes zeker nodig. Het verhaal wist me echt te raken, zonder zwaar of somber te worden. Voor mij is De wens een warme, toegankelijk boek over hoop, liefde, en veerkracht. Geen zware literatuur, maar een verhaal dat je raakt en nog even in je gedachten blijft nazinderen.
Een zin die mij is bijgebleven:
“Sterven duurt maar even, de rest van de tijd leven we.”