Je kunt niet stoppen met lezen!

NicolevanRoekel 03 augustus 2025
Van Uitgeverij Hartklopper
mocht ik het e-book ‘Grenzeloos’ van auteur Jeany Bijloo lezen.

In Soest wordt, door een
conducteur, de eerste van een aantal lugubere vondsten gedaan.

Het verhaal gaat terug in het verleden; De psychiater van Cody, een slungelige tiener, vertelt aan diens ouders dat hij uitbehandeld is. Volgens hem is de tiener onhandelbaar, gestoord en knettergek.
Cody ziet dat echter anders; Al op jonge leeftijd had hij dit ook altijd te horen gekregen.
Maar de waarheid was dat zijn ouders altijd fel gevochten hadden en hij (Cody) had zich vaak angstig verstopt voor het geruzie. Hij had nooit affectie gehad van zijn ouders en op school werd hij geslagen en gepest. Maar de hulpverleners hadden nooit naar hem geluisterd, anders zouden ze, volgens Cody, wel een andere mening over hem hebben.. Namelijk dat hij het slachtoffer van huiselijk geweld en kindermishandeling was.
Zijn psychiater vindt echter dat de tiener gedwongen opgenomen moet worden en Cody’s ouders stemmen haastig toe.

27 jaar later wordt de inmiddels volwassen Cody ontslagen uit de inrichting, tot grote tegenzin van zijn psychiater, die nog altijd van mening is dat Cody gevaarlijk is.
Hij drukt Cody, die zegt dat hij de liefde van zijn leven gaat vinden, bezorgd op het hart dat het wederzijds moet zijn. Niet obsessief en alleen van zijn kant.
Dan ontmoet Cody puur toevallig de Poolse lerares Elena en hij wordt op slag verliefd..
Grenzeloos verliefd..

Ik heb het boek in twee avonden uitgelezen. Het is een korte, spannende thriller en Bijloo heeft een fijne schrijfstijl waardoor je wilt doorlezen.

Ik geef het boek 4 sterren.

Dankjewel Uitgeverij Hartklopper, voor het vertrouwen.

Meer recensies van NicolevanRoekel