Vlotte zomerthriller

Nikkies 06 juli 2025
Na een megadrukke periode op het werk zocht ik wat leesvoer om te ontspannen. Dat is met ‘Alors On Danse’ van Ines Nijs prima gelukt.

Na een filmische opening zit je meteen in het verhaal, de belangrijkste personages worden snel maar overzichtelijk geïntroduceerd en langs hun levens wordt je meegenomen in het verhaal. Of eigenlijk meerdere verhalen want naast het hoofdverhaal maken ze ook allemaal zelf diverse zaken mee. Dit geeft daardoor ook wat meer diepte aan de personages.

Al redelijk snel heb je in de gaten dat de broers bewust verwisseld worden, maar het verhaal blijft bloeiend genoeg met diverse ontwikkelingen. Naast de zoektocht naar de dader, het slachtoffer en de achtergrond van de moord speelt de relatie (wel? of toch niet?) tussen Lexi Callier (de journalist) en Karl Johansen (de politieman) een centrale rol.

De schijfstijl van Ines Nijs is snel, de opbouw via de dagen geeft je een multidimensionaal beeld van dezelfde dag. Geeft ook een goede structuur aan het verhaal. Jammer vond ik dat aan het eind het (deels) verrassende plot naar mijn gevoel te snel werd afgedraaid, dat had een paar pagina’s extra verdiend. Daardoor zou ik uitkomen op 3,5* maar dat is niet te geven en omdat het boek voor mij paste op het soort boek dat ik nu 'nodig had' rond ik het graag naar boven af.

Ik had nog nooit wat van Ines Nijs gelezen maar zeker benieuwd naar het eerste deel en het vervolg van deze serie (de Werchterthrillers), die kleine cliffhanger op het einde over de relatie (wel? niet?) tussen Lexi en Karl maakt nieuwsgierig.