In ontwikkeling - Dwarsloper

nldocentmaaike nldocentmaaike
18 mrt 2023

Tessel wordt zichzelf, ontdekt wie ze is via Tessa; het meisje dat ze per ongeluk wordt als ze tijdens de wandeling verkeerd wordt verstaan. Het is steeds een samenloop van omstandigheden waarin ze keuzes maakt die min of meer opgedrongen of in de schoot geworpen zijn. Hoe dan ook is dat juist een bijzonder deel van dit verhaal en vind ik het daardoor ook echt leuk om te lezen hoe deze opstandige en tegendraadse tiener zichzelf ontdekt en vrede heeft met wie ze is.
Tijdens de tocht leert Tessa bijvoorbeeld dat ze beter het risico kan lopen afgewezen te worden dan te blijven leven in een leugen. Dat is heel spannend en dat heb ik als lezer ook ervaren. Deze emotionele spanning vind ik een positief onderdeel van dit verhaal. Ook de verklaring van de titel vind ik leuk. Ik leerde ooit dat je zonder dwarsliggers geen spoor hebt en zonder deze dwarsloper.... ach, zonder de leeservaring van de toekomstige lezer te verpesten, laat ik het bij de puntjes. Je gaat erachter komen door het boek te lezen.
Ik had het in een krappe drie dagen uit omdat ik te graag wilde weten hoe het verder ging.

Meer recensies van nldocentmaaike