Wow, echt mooi
In één adem uitgelezen. Misschien zelfs in minder dan een uur. Een jongen gaat een nacht op stap met een meisje. Als ik dat lees, denk ik dat er iets gaat gebeuren tussen die jongen en dat meisje. En dat is ook zo, maar op een heel andere manier dan ik eerst dacht. Ik dacht dat ze een relatie zouden krijgen, dat ze misschien zouden zoenen. Dat van die relatie klopt wel, maar de intimiteit die ze delen gaat in mijn ogen veel verder dan zoenen of seks. Ze laten zichzelf zien aan elkaar. Ze laten hun diepste gedachten aan elkaar zien. Dat vind ik heel speciaal en misschien wel vooral omdat dit totaal onverwacht is.
Het verhaal is ontzettend boeiend geschreven. Er is sprake van spanning al gebeuren er geen spannende dingen door uiterlijke dingen die ze meemaken. Wat ik dan ook weer heel bijzonder vind is dat Vedder en Noor tieners zijn die meer gericht zijn op hun innerlijke ontwikkeling dan op allerlei uiterlijkheden. Tegelijkertijd is de schrijver in staat om het zo boeiend op te schrijven dat je inderdaad snel door wil lezen.
Het is goed mogelijk dat ik het boek nog een keer lees om stil te staan bij de beschrijvingen en stil te staan bij hoe de relatie tussen Noor en Vedder zich ontwikkelt.
In ieder geval ben ik blij dat Vedder reageert op de appjes van Noor. Ze hoeft zich geen zorgen te maken.
Deze nacht met Vedder heeft Noor veranderd. Voor altijd. Ze is volwassener geworden, ze is gegroeid en heeft geleerd. Veel geleerd.