Lekker weglezende humor en flauwekul
Dit boek is perfect voor kinderen die denken dat lezen saai is. Het boek is dik, maar leest dankzij de vele illustraties heel makkelijk weg.
Jij en ik spelen de hoofdrol in een maf avontuur waarin we op zoek gaan naar een verloren gelukskonijnenpootje. Onderweg worden we dwarsgezeten door vreemde figuren, maar leren we ook dat vrienden voor elkaar opkomen en elkaar helpen. Maar bovenal beleven we een doldwaas avontuur in het land van de verloren voorwerpen. Daar waar je niet alleen spullen kwijt kan zijn, maar ook je humeur en zelfs de draad van het verhaal zelf.
Boordevol humor dus, waarin zelfs het verhaal zelf af en toe op de hak wordt genomen. Het verhaal zelf heeft misschien niet veel om het lijf. Maar dat geeft niet, want het draait vooral om humor.
De illustraties spelen een hoofdrol in dit boek. Ze ondersteunen de tekst, maar bieden af en toe ook een verhaal in het verhaal.
De humor, de vertelstijl en de vele illustraties maken het boek erg toegankelijk. Ideaal voor zowel de geoefende lezertjes, maar vooral ook voor iedereen die vindt dat lezen saai is.