Advertentie

Een mysterieuze cover, boeiende hoofdpersonages, een Ierse mythe en een vlotte schrijfstijl: Gebroken Adem van Latoya Morris heeft het allemaal! Patrick gaat naar goede gewoonte met zijn gezin op vakantie in Ierland. Zijn tante heeft daar een hotel en het gezin ziet het Ierse Baltimore als een tweede thuis. Wanneer hij zijn tante helpt in het hotel, wandelt de beeldschone Morgayne zijn leven binnen. Ze betovert hem meteen en hij is helemaal door haar in de ban. Patrick heeft meteen door dat Morgayne bijzonder is. Helaas is ook absoluut onbereikbaar voor een jongen zoals hij. Ondertussen wordt de zuidwestkust van Ierland helemaal opgeschud door vreemde gebeurtenissen. Een onverwachtse storm weet iedereen te verrassen en verschillende zeedieren spoelen aan. Tot Patricks’ verbazing zoekt Morgayne ook toenadering tot hem. En dan vallen alle puzzelstukjes langzaam in elkaar…

Latoya Morris haar auteurscarrière begon in 2009, toen ze haar eerste boek “Yougian: Het nest van de Harpij” uitbracht onder het pseudoniem Latoya Moirae. Gebroken adem is het eerste boek dat ze uitbrengt bij uitgeverij Hamley Books onder de naam Latoya Morris.

Ik heb absoluut een zwak voor mythes. Ik hou van de verhalen en de fantasie. De cover en ondertitel van dit boek trokken mij dan ook meteen aan. ‘Wat als een mythe levensgevaarlijke werkelijkheid wordt?’ Het verhaal was dan ook de perfecte combinatie van een oude mythe met een hedendaagse, realistische setting.

Normaal gezien ben ik ook niet zo een fan van echte mensen op een cover. Ik vind wel dat Hamley books dit prachtig doet, want zowel de cover van Gebroken Adem als Day Dreamer was liefde op het eerste gezicht.

Latoya Morris heeft een vlotte schrijfstijl. Het verhaal komt iets trager op gang, maar je nieuwsgierigheid wordt wel al vanaf het begin geprikkeld. Eens je in het verhaal zit, vond ik het moeilijk weg te leggen.

Het hoofdpersonage Patrick vond ik ook heel leuk. Hij is jong en herkenbaar en je hebt er meteen sympathie voor. Ik heb wel van Morgayne moeten leren houden. Zijn zus Judith vond ik ook een geweldig nevenpersonage. Zij heeft duidelijk een hele goede band met haar broer en zal altijd zeggen waar het op staat.

Ik vond dit boek, zoals we van Hamley Books gewoon zijn, een echte aanrader. Zowel qua vormgeving als inhoudelijk is het een pareltje. Ik ben benieuwd wat we nog meer van deze schrijfster zullen zien!

Reacties op: Geweldig Hamley-debuut

57
Gebroken adem - Latoya Morris
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners