Totaal niet mijn schrijfstijl
Voor mij persoonlijk totaal niet mijn schrijfstijl.
Regelmatig enorm (te) lange zinnen die dikwijls niets met de hond te maken hebben, of slechts terzijde.
Ook heb ik regelmatig een woordenboek moeten raadplegen om de betekenis van sommige woorden te achterhalen, wat ik normaal zou vinden voor een wetenschappelijk werk, maar niet voor wat een ontspannend boek over een hond/honden zou moeten zijn.
“Als we alleen de poëzie ervan willen zien, vinden we daar slimme allelomorfen en een sluwe synaps; bij Descartes wordt helaas alles uitgelegd en uitgeplozen” is een voorbeeld van een zin die ik in een dergelijk boek echt niet vind thuishoren.
Geef mij dan maar iets vlots en aangenaam leesbaar zoals bv. Boef (Jana Elza Wuyts), Marley en ik (John Grogan) of De kunst van het rijden in de regen (Garth Stein)