Emotioneel

PaulaB PaulaB
18 mrt 2022

Pppff, even bijkomen..... Prachtig boekje! Een ouder echtpaar besluit samen om euthanasie te vragen. En het mag (ja, want ook in België mag je net als hier in Nederland, nog niet zelf bepalen wanneer het 'genoeg' is). Het boek vertelt over hun levens en liefde. En over hun geheimen. Het boek is een 'omdraaiboek'. De ene kant vertelt het verhaal vanuit Rita, draai je het om dan lees je vanuit George. Er staan brieven in en soms verhaalt het vanuit een van de kinderen. Het greep me erg aan. Vooral omdat ik zelf iets soortgelijks heb meegemaakt. De overwegingen die George aan de huisarts geeft waarom ze euthanasie willen: het was of ik mijn vader hoorde. Helaas kreeg mijn vader geen toestemming en moest hij het zelf doen. Dat was gruwelijk. Dus het emotioneert mij altijd, nog steeds, als ik hoor of lees over mensen waar het op zo'n mooie manier als in dit boek gebeurt. Dat had ik mijn vader en ons ook gegund. Maar daarnaast (naast mijn persoonlijke gevoel bij het verhaal); het boek is prachtig geschreven! Een verhaal over echte liefde, met vele mooie levenswijsheden!

Meer recensies van PaulaB