Speciale inkijk in de hotelwereld

Paulvanuf Paulvanuf
1 mrt 2021

Welkom bij hotel Flanagans van de Zweedse Åsa Hellberg, is de Nederlandse vertaling van het eerste deel van een serie. In dit deel maken we kennis met Linda, de hoofdpersoon, haar beste vriendin en met een tweetal anderen die in het hotel werkzaam zijn.
Na de eerste kennismaking met de hoofdpersonen ontwikkelt zich het verhaal van de hoteleigenaresse die moet opboksen tegen een drietal vervelende familieleden die haar het leven zuur maken en haar het liefste zien verdwijnen als baas van het hotel.
Het verhaal is vlot geschreven en het las lekker weg. Zoals de titel al doet vermoeden, leent het verhaal zich prima voor diverse vervolgdelen.
Toch zijn er wel een paar kritische punten. Ten eerste verspringt de context binnen hoofdstukken, zonder een witregel en dat is lastig. Verder staan er wat gekke teksten, zoals het enkele kilo's afvallen binnen enkele dagen van de hoofdpersoon. Naarmate het verhaal vordert gaat het minder met het hotel door onaangename concurrentie, maar enkele pagina's verder zou het uitstekend gaan.... En er kwam een glimlach toen een persoon zich moest opdrukken uit een rolstoel, maar vervolgens een dierbaar iemand niet kon omarmen omdat hij zijn arm gebroken had. Deze opvallende zaken kunnen natuurlijk ook door de vertaling komen.
Voor liefhebbers van het genre zeker een aanrader en het stijgt uit boven het niveau van bv Jenny Colgan (de bakkerijverhalen) of Holly Martin (Dorpje Happiness).

Meer recensies van Paulvanuf