Schitterend boek.

Petra Wiggers 01 oktober 2025
Een boek waar we allemaal van kunnen leren.
Ambre, een jong meisje, denkt in Philppe de liefde van haar leven te hebben gevonden. Philippe echter ziet Ambre als sexueel een aanvulling op zijn huweliijk. Heeft voor haar een appartement geregeld en komt bij haar als hij behoefte aan haar heeft. Ambre doet alles voor Philippe. Heeft haar ouders en ook haar leven in de steek gelaten. Na een - gelukkig niet gelukte zelfmoordpoging, een ziekenhuisopname en therapie brengt Philippe haar naar een hotel in de bergen. Daar probeert Ambre haar leven opnieuw te leven.
Alles draait in dit boek om relaties. Hoe sta je in een relatie? Wat verwacht je van een relaltie? Denkt ieder op dezelfde manier, iets dat je verwacht in een relatie?
Ambre had geen goede band met haar ouders. Verachtte haar ouders. Dacht dat ze niet in haar geinteresseerd waren. Er werd in het gezin niet echt met elkaar gesproken. Lag dit aan Ambre of aan haar ouders? Ook hier gaat het weer om relaties. Dit boek doet je nadenken over je eigen leven. Hoe je je kunt vergissen.
Ik vond het een goed boek. Ik heb het boek echt in één ruk uitglezen en kijk uit naar het vervolg.

Meer recensies van Petra Wiggers

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!