Ik heb zin in de zomer!
Vandaag op de eerste dag van 2025 begin ik het jaar goed met een boek met een Gouden randje voor de #kinderboekenchallenge2025 van @uitgeverijlemniscaat en mijn eerste gelezen boek in 2025 voor de @boekenbingo !
Ik heb gekozen voor het boek De Gouden IJscoupe van @evelinebaar.
Vito is een telg uit de bekende ijsbereidersfamilie Monti. Hij woont samen met zijn vader, moeder en nonna boven hun ijssalon. Elk jaar kunnen ijsbereiders over de hele wereld meedoen aan de belangrijkste ijswedstrijd van het jaar, de Coppa d'Oro. Dit jaar moet Vito's vader, Mauro Monti, het oudste ijsrecept ooit maken om kans te maken op de 50ste Gouden IJscoupe.
Vito wil ontzettend graag dat zijn vader deze 50ste editie van Coppa d'Oro wint en gaat samen met zijn beste vriendin Aiko en nonna op zoek naar het recept. Maar dit gaat niet zonder slag of stoot. Ze komen elke keer een stapje verder of toch niet?
Al vanaf het begin van het verhaal zat ik er gelijk in. De beschrijving van de schrijfster zijn fijn en het verhaal leest vlot weg. De illustraties passen heel goed bij de beschrijvingen. De plattegronden maken dat je weet waar Vito allemaal terechtkomt tijdens zijn zoektocht. Oude bekenden geliefd of juist niet spelen een gepaste rol in het verhaal. Helpt dit ze verder?
Je krijgt zin in de zomer, het zonnetje en overheerlijk Italiaans ijs door het lezen van het verhaal.
Het verhaal is ijskoud en verwarmd tegelijk. Ik leefde heel erg mee met de ijsreizigers. Wat een hechte familie van ijsbereiders! En wat mooi dat Aiko als een van de familie wordt beschouwd.
Ik vond het een compleet verhaal met durf, vriendschap en familie. Het nawoord met alle omschrijvingen in het boek geeft een mooi inkijkje in de wereld van ijs. Een (ijs)pareltje en tof debuut!
Ik heb gekozen voor het boek De Gouden IJscoupe van @evelinebaar.