Wat zeker gelezen moet worden door liefhebbers van detectives

PietO PietO
7 mrt 2026

'Met wat eens geschonden was' zijn Govaarts & De Groot er opnieuw in geslaagd een uiterst spannend boek uit te brengen. Met deel 1 uit De Scalpa Moorden onder de titel 'Soms komt niet thuis wat vertrokken is' heeft dit schrijversduo al met veel overtuiging laten zien dat ze een goede detective kunnen schrijven. Met deel 2 weten ze dit op zijn minst te evenaren en zelfs nog te verbeteren. Ook deel 2 is weer erg spannend en na twee dagen had ik het al uit! Je hoeft Deel 1 niet eerst gelezen te hebben, hoewel ik zou adviseren om dat wel te doen. Deel 2 speelt zich evenals deel 1 af in Zeeland en is echt een boek van deze tijd. Door de onverwachte wendingen wordt je steeds nieuwsgieriger hoe inspecteur Hugo Noot en zijn collega's de misdaad gaan oplossen. De schrijvers blijven daarbij steeds met beide benen op de grond staan omdat ze de realiteit niet uit het oog verliezen. Uiteindelijk is het een zaak waarvan ik me heel goed kan voorstellen dat deze zich in de praktijk kan voordoen. Als je van een goede detective houd, kan ik dit boek van harte aanbevelen. Ik kijk nu al uit naar Deel 3.

Meer recensies van PietO