Gelukkig als transgender verder...
Recensie: Welkom bij de club.
Auteur: Thomas van der Meer.
Gelezen als E-boek.
Rustig en gewoon
Het debuut van Thomas van der Meer is een sterk geschreven verhaal over een meisje dat in het verkeerde lichaam werd geboren. Op een bepaald moment in haar leven is ze sterk genoeg om te gaan worden wie ze altijd al was: Thomas.
Maar daarmee begint ook het onbegrip en verbazing van anderen vorm te krijgen. Want wat voor Thomas altijd al gewoon was, is het voor zijn omgeving allerminst.
Dat het verhaal klopt, zie je aan de reactie van zijn ouders, zij steunen hem waar ze kunnen. Zijn moeder geeft hem opnieuw zijn naam bij de burgerlijke stand. Anderen hebben meer moeite, wat soms zover gaat als ‘aapje kijken’.
Thomas verandert gaandeweg van meisje, naar jongen, naar man. Een sterke en rustige man.
Als hij zijn oude leven achter zich wil laten, want transseksueel zijn is voor hem na de operaties geen thema meer, merkt hij dat dit voor anderen niet zo eenvoudig ligt. Hij moet zich ook dan nog steeds weer verantwoorden voor wie hij is.
Gelukkig heeft hij een klein maar goed netwerk, zodat hij zich ontwikkelen kan tot een gelukkig mens.
Ik heb genoten van zijn debuut. Het leest vlot en is met humor zo geschreven, dat schrijnende en pijnlijke momenten begrijpelijk en licht worden.
Dank Thomas, dat je me leerde anders te kijken!
Pioen april 2020
Auteur: Thomas van der Meer.
Gelezen als E-boek.
Rustig en gewoon
Dank Thomas, dat je me leerde anders te kijken!
Pioen april 2020