Advertentie

Wanneer een gehavende koffer met het verminkte lichaam van een jonge man aan de oever van de Theems aanspoelt, is zelfs rechercheur Erika Foster geschokt. Ze heeft al heel wat gruwelen voorbij zien komen in haar leven, maar dit heeft ze nooit eerder gezien. Terwijl Erika en haar team de zaak voorbereiden leggen ze de link met een ander slachtoffer, een jonge vrouw die twee weken eerder in een vergelijkbaar type koffer werd gevonden.
Erika realiseert zich dat ze op het spoor is van een seriemoordenaar, die klaar is om opnieuw toe te slaan. Nog voordat ze een volgende stap kan zetten, wordt zij zelf slachtoffer van een brute aanval. Maar Erika is een doorzetter, en niets zal haar tegenhouden. Dan blijkt het leven van twee kinderen van haar collega in gevaar, en wordt de situatie nog nijpender. En in die race tegen de klok doet Erika een nieuwe schokkende ontdekking: er is meer dan één moordenaar.

Aan te raden is om alle delen op volgorde te lezen zodat je de hoofdpersonages goed leert kennen. Dat geldt zowel voor de karakters als de keuzes die worden gemaakt op moeilijke momenten tijdens het moordonderzoek.
Het geeft het verhaal een stukje extra als de mensen over wie je leest er ook een privéleven bij hebben.
Het boek is geschreven in de derde persoon wat heel prettig lezen is zodat het net lijkt dat je als lezer meeloopt in het politieonderzoek.
De droge humor doorbreekt hier en daar de spanning die tussen de regels door steeds aanwezig is en het houdt je als lezer bij de les. Onderhoudend en spannend tot aan de laatste bladzijde!
Jammer dat er op de achterflaptekst zoveel werd weggegeven van het verhaal zelf. Gelukkig was het einde nog wel een verrassing!

Reacties op: Koud bloed

518
Koud bloed - Robert Bryndza
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker