Advertentie

De omstreden minister van Justitie Louise Bohman wordt op een ochtend wakker gebeld met het bericht dat haar persvoorlichter dood is aangetroffen. Is het zelfmoord of toch moord? Algauw gaat het gerucht dat Bohman zelf bij de zaak betrokken is. De media schilderen haar af als een monster.
Misdaadverslaggever Ellen Tamm krijgt de opdracht om voor TV4 een documentaire over de minister te maken. Als ze Bohman ontmoet, herkent ze niets van het beeld dat geschetst wordt in de media. Hoe dieper ze in de zaak duikt, hoe meer Ellens eigen traumatische herinneringen naar boven komen…

Ondanks dat er een tijd tussen zat dat de vorige delen gelezen waren was al vrij snel weer duidelijk wie de personages waren en wat er in het verleden van Ellen Tamm speelde.
De uitleg was voldoende maar toch voel je dat ze wel erg lang in dat verleden blijft hangen. Ook is mij wel duidelijk geworden dat dit niet het laatste deel uit de serie zal zijn. Het verhaal zelf is wel prettig geschreven en de spanning wordt langzaam opgevoerd. Het einde leek voorspelbaar maar toch was dit niet zo, dat was een verrassing.
Toch wel weer nieuwsgierig naar een volgend deel.

Reacties op: Kwaad licht

102
Kwaad licht - Mikaela Bley
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker