Advertentie

Het zevende deel uit de Q serie over afdeling Q onderin de kelder van het politiebureau in Kopenhagen waar oude maar ook nieuwe veelal onopgeloste moordzaken worden opgelost. In dit deel kom je erachter wat er in het verleden met Assad is gebeurd. Een kettingreactie aan gebeurtenissen brengt hem op het randje van totale ineenstorting. Hij kan alleen geholpen worden door Rose die hem kan helpen met het ontcijferen van het bericht over de tragische dood van een vluchteling door Joan Aiguader een Spaanse journalist.
Met zijn allen belanden ze in diverse moeilijke dilemma's die opgelost moeten worden omdat er veel mensenlevens op het spel staan.

De schrijver weet in dit verhaal de spanning weer goed op te bouwen. Aan te raden is om de andere delen uit deze serie eerst te lezen zodat je weet wat er in de levens van de hoofdpersonages speelt. Aangezien er in elk verhaal een stuk van het privéleven van de rechercheurs uitgewerkt wordt en het van belang is dat je dat weet voordat je dit boek oppakt. Het kan als een gemis worden ervaren.
De schrijver heeft het lef om heel actuele onderwerpen tot een goed spannend verhaal te verwerken. Het vluchtelingenprobleem maar ook de diverse aanslagen die her en der op de wereld plaatsvinden hebben een prominente rol in dit verhaal.
Vooral het levensverhaal van Assad komt aan de orde en dat wordt op een zeer spannend boeiende wijze gedaan waarbij de rest van het team erin meegezogen wordt en vriendschappen op het spel gezet.

De manier waarop deze schrijver zijn verhalen neerzet zijn krachtig te noemen. De spanning wordt langzaam opgebouwd en die proef je ook tussen de regels door. Hij verliest daarbij zijn gevoel voor humor niet wat naar boven komt in de dialogen. Dit langverwachte deel pak je als trouwe lezer zo weer op en de personages komen meteen terug in je hoofd. Voor nieuwe lezers mogelijk lastiger.
Serieuze zaken, humor, vriendschappen en relaties, worden allemaal goed uitgewerkt. Het einde is niet verrassend maar spannend tot de laatste bladzijde. Goed voor liefhebbers van Scandinavische thrillers.

Reacties op: Slachtoffer 2117

342
Slachtoffer 2117 - Jussi Adler-Olsen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker