Advertentie

Er wordt een lugubere vondst gedaan en er is een kind spoorloos verdwenen. Het team van rechercheur Jennifer Brugman wordt op de zaak gezet. Daarbij schakelen ze de hulp in van paragnoste Evie Smit. Door de teamleden wordt er heel verschillend op haar gereageerd.
Jennifer is onder de indruk van haar door haar rode haar en helderblauwe ogen. Maar ze is ook sceptisch. Gaat het met de hulp van Evie lukken om de zaak op te lossen?

In dit geval is het noodzakelijk om de andere twee delen: “Een nieuw begin” en “uitgeschakeld” van deze serie ook te lezen zodat je weet wie de personages zijn. Ze zijn wel los van elkaar te lezen maar dan mis je toch wat details rondom het persoonlijke leven van de rechercheurs en ook hun onderlinge band. Dat zou in dit verhaal als gemis kunnen worden ervaren.
De schrijfstijl is heel prettig omdat je de personages goed leert kennen. Het verhaal speelt zich af in Rotterdam zonder al teveel beschrijvingen van de omgeving toch levendig genoeg vooral als je een beetje bekend bent in Rotterdam.

Het verhaal is spannend en onderhoudend. Meerdere malen word je als lezer op het verkeerde been gezet. De dialogen zijn levensecht en het is te merken dat de schrijfster zich in verschillende onderwerpen heeft verdiept om tot dit verhaal te komen. Het verhaal wordt vanuit verschillende personages beleefd en kom je erachter waarom ze bepaalde beslissingen nemen.
Het einde is heel onverwachts maar ook wie de uiteindelijke dader is. Een absolute verrassing van eigen bodem!

Reacties op: Zwarte ziel

164
Zwarte ziel - Angelique Haak
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker