Advertentie

Ik had ‘Blauw’ al gelezen. Dit boek heeft Barbara samen met Joke Vander Aa geschreven. Ik was erg benieuwd naar een werk van Barbara’s hand. Toen ik de cover te zien kreeg was ik al nieuwsgierig. En wist dat ik dit debuut van haar zeker wilde lezen.

We lezen dit verhaal vanuit Julie, zij is de hoofdpersoon. Ook lezen we hoofdstukken vanuit Oscar. Deze twee kennen elkaar. Ze wonen in hetzelfde dorp.

Julie weet al van jongs af aan dat zij Dierengeneeskunde wilt gaan studeren. Wanneer haar moeder een dodelijk ongeluk krijgt verhuist Julie met haar vader naar een andere stad. Julie leeft van onenightstand naar onenightstand. Totdat ze zwanger blijkt te zijn van Tom. Met hem heeft ze daadwerkelijk een relatie gehad. Wanneer Julie op een warme zomerdag spoorloos verdwijnt gaan alle registers open. Hebben Julie en Tom ruzie gehad? Of heeft ze last van haar zwangerschapshormonen? Wat is er aan de hand?

Oscar heeft een zware jeugd gehad. Dat zal niemand ontkennen na het lezen van dit boek. Door vooral onzichtbaar te zijn leeft hij zijn verdere leven. Maar hij heeft altijd een obsessie gehad voor een meisje van vroeger. En deze obsessie heeft hem kracht gegeven om te overleven en uiteindelijk zijn wraak te nemen.

De andere personages die voorbij komen in het verhaal worden ook goed uitgewerkt. Ik kan ze me allemaal voor de geest halen wanneer ik over ze lees.

Wauw, wat een spannende verhaal. Barbara weet me met dit boek echt vast te nagelen op de bank. Ergens wilde ik het niet te snel uit hebben en aan de andere kant wilde ik hem zo snel mogelijk uit hebben om te weten hoe het gaat aflopen.

Reacties op: Aanrader!

55
Alleen - Barbara De Smedt
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners