deel 1

Ramonaleest Ramonaleest
2 mrt 2022

We lezen De dansende debutante vanuit het oogpunt van Emily Honeyfield. Zij gaat zich mengen in het feestgedruis van haar eerste balseizoen. Ze is bereidt om ver te gaan om een huwelijkspartner te strikken. Echter is zij niet alleen op zoek naar een partner maar ook zeker iemand waar de vonk bij overslaat. Samen met haar nichtje Kitty maakt ze menig feest mee en hebben de meiden lol. Er is echter een man die meteen opvalt voor Emily en dat is Mr Philip Grant. Hij is een beruchte man en er gaan veel roddels over hem de ronde, maar dit deert Emily niet.

Dit eerste deel laat zich makkelijk lezen. Ik heb de schrijfstijl als erg prettig ervaren. De strijdlustigheid van Emily heeft er menig keer voor gezorgd dat ik met een glimlach heb zitten lezen. Het maakt haar niet uit wat mensen van haar denken en ze gaat zeker niet voldoen aan bepaalde verwachtingen. En dit is toch zeker wel zo leuk voor ons als lezer, want die opstandigheid zorgt voor een bepaald soort van leven in het verhaal.

Ik kijk dan ook enorm uit naar de andere delen die in deze serie gaan verschijnen.

Meer recensies van Ramonaleest