Allereerst moet ik bekennen dat ik het gouden leeslint een leuk detail vind bij dit boek genaamd; het gouden lint.

Het verhaal gaat vooral om Marije. Zij werkt bij haar vriend Benno in de zaak. Dit lijkt niet meer te werken en dus vertrekt ze. En vanaf dat moment staat haar leven op zijn kop. Ze wint een mooie prijs via het televisie programma ‘Miljoenenjacht’. Ze weet hierdoor even niet wat ze moet doen met haar leven en het geld. En daarbij krijgt ze ook te maken met mensen die niet het beste met haar voor hebben en haar alleen maar zien nu vanwege het geld.

Ik vind het leuk gezocht van de schrijfster om dit te benoemen in het verhaal. Ik denk namelijk zeker dat er mensen zijn die anders met je omgaan als je zoveel geld wint.
Maar ook dat sommige niet weten wat ze met het geld moeten doen en het dus niet in een keer opmaken.

De andere personages in het boek worden ook goed beschreven. Je maakt kennis met ze en je kunt je een goed beeld van ze maken.

Dit boek had ik snel uit, de vaart zat er lekker in. Er gebeuren veel dingen, waardoor je steeds verder wilt lezen om erachter te komen welke keuzes Marije maakt in dit verhaal.

Leuke bijkomstigheid is het Limburg wat er in dit verhaal naar voren komt. Ik ben zelf van Limburg en kon me bij verschillende plaatsen zelf plaatsen.

Reacties op: leuk boek!

16
Het gouden lint - Marleen Schmitz
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken